Saturday

Berea - alimentul care intretine viata

De ce beau nemţii multă bere

Probabil că nimeni nu i-a învăţat să bea mai puţină, dar cu toate acestea Germania se poate lăuda cu un popor extrem de sănătos.

Un neamţ e foarte uşor de depistat: burta mare, înalt cât casa şi roşu în obraz. Cel mai probabil de la băutură, nu că ar fi foarte sănătos. Dar sunt şi nemţi care respectă o metodă uşoară de a te feri de multe neplăceri cauzate de viruşi, bacterii, probleme sangvine sau diferite insuficienţe. O bere pe zi reprezintă pentru neamţ alimentul de bază. Adică ceea ce-i trebuie lui ca să poată respira, să conducă maşina sau să se urce în autobuz. Iar asta pentru că dintr-o bere se rezolvă multe probleme. Iată trei cele mai importante motive pentru care ar trebui să ne apucăm de băut bere, în cazul în care nu ne-am apucat deja:

1. acidul folic care se găseşte în bere ajută la reducerea homocisteinelor din sânge, un nivel scăzut al acestora însemnând un risc minim de boli cardiovasculare.

2. studiile de laborator au demonstreat că în bere există componente importante care scad trigliceridele şi colesterolul.

3. o singură bere adminsitrată zilnic reduce timpul de coagulare a sângelui şi formarea de cheaguri.

Consumul în exces provoacă boli grave

Dacă o bere este suficientă pentru organism în fiecare zi, consumul excesiv poate aduce dintre cele mai multe probleme pentru orice organism, indiferent cât de sănătos este acesta. Pot apărea leziuni hepatice, boli pancreatice, chair şi unele tipuri de cancer. Este avertismentul pe care-l dau medicii din întreaga lume asupra consumului în exces de alcool. Interesant este următorul aspect: cum o bere se pune în slujba organsimului, iar un consum în exces devine nociv până la ceea ce înseamnă de fapt mai rău: boala!

No comments:

Post a Comment